Anzan™ Mega Arithmetic is een speciaal trainingsprogramma dat is geïntroduceerd en verder ontwikkeld door Melik Duyar, de oprichter en voormalig voorzitter van MEMORIAD ™ World Mental Olympics. Het programma maakt gebruik van hoofdrekenen en geheugentechnieken samen met IQ-spellen om de hersenontwikkeling van kinderen in de leeftijd tussen 5 en 12 te bevorderen. Het creëert synergie in de hersenen door de genoemde technieken te combineren.

Met het Anzan ™ Mega Arithmetic programma kunnen kinderen hun vooroordelen over rekenen overwinnen door het leerproces plezierig te maken en hen te leren hoe ze de linker en rechter hersenhelften tegelijkertijd kunnen activeren.

Het helpt de kinderen om zich te ontwikkelen op het gebied van;

Hoge concentratie

Geavanceerde luistervaardigheden

Geavanceerde capaciteit van analytisch denken

Vaardigheden van snelle rekenkundige bewerkingen

Krachtige verbeelding

Snelheid leren

Gemakkelijke concentratie

Verbeterde geheugencapaciteit

Geavanceerde capaciteit voor creatieve probleemoplossing

Vermogen tot zelfexpressie

Snelle ontwikkeling van de hersenen

Veel zelfvertrouwen

ANZAN™ MEGA ARITHMETIC™ TRAININGSPROGRAMMA

Het complete programma bestaat uit 4 verschillende modules. Elke module bestaat uit 48 uur die 14 – 16 weken of ongeveer 4 maanden duurt. Dat wil zeggen, het duurt 2 jaar om het hele programma met 4 modules te voltooien. Het wordt aanbevolen dat de leerlingen ten minste de eerste twee modules voltooien om te profiteren van het programma, dat bijna een jaar duurt.

 

De trainingen zijn in twee verschillende perioden georganiseerd als “Standaardcursussen”, parallel aan schoolperiodes en “Intensieve zomercursussen”. Intensieve Zomercursussen worden voornamelijk georganiseerd in de zomer voor de kinderen van wie de schoolprogramma’s hen niet in staat stellen om, om wat voor reden dan ook deel te nemen aan de cursussen gedurende het jaar.

Standaardcursussen parallel aan schoolperiodes:

Deze cursussen zijn parallel aan schoolprogramma’s en worden in twee perioden gedurende het jaar georganiseerd. De cursussen worden op doordeweeksedagen of in het weekend in “3 lesuren” per week gegeven. Er zijn in de zomer geen cursussen voor deze groep, maar in de zomer kunnen er voorbereidingssessies zijn voor de kinderen die mee willen doen aan de wedstrijden.

 

Intensieve zomercursussen

Deze cursussen worden georganiseerd voor de kinderen die het programma tijdens het schooljaar hebben gemist vanwege hun intensieve schoolprogramma’s en die in de zomer aan het programma kunnen deelnemen. Intensieve cursussen worden aangeboden in “vier (4)” of “zes (6)” lesuren per week; ze zijn georganiseerd als 48 lesuren “die twee maanden duren tijdens de zomer.