Vliegangst is een overmatige angst om te vliegen. Echter wat we veel zien is dat vliegangst gecombineerd gaat met andere fobieën, zoals hoogtevrees, vrees voor diepten, fobie voor autorijden, presentatievrees enzovoort.
Vliegangst en andere fobieën ontwikkelen zich meestal na een onverwachtse schrik of een traumatische ervaring. De ervaring die je dan hebt meegemaakt, zorgde ervoor dat je onbewuste een andere patroon heeft aangeleerd en omdat je dit niet bewust kan plaatsen wordt het vliegangst genoemd.
In zo’n geval is de vliegangst alleen maar het topje van de ijsberg wat zichtbaar is. Op het moment dat we kunnen achterhalen wat de mentale processen zijn en wat er intern gaande is, zal de vliegangst vanzelf verdwijnen.
Wanneer we meer aandacht geven aan het moment dat de vliegangst is ontstaan, zal je merken dat er een gebrekkigheid is in de strategieën die tot nu toe onbewust gebruikt zijn. Net als vele angsten, is vliegangst ook een signaal voor verandering. Zolang je de verandering niet ondergaat zal de angst blijven toenemen en wordt je ongemerkt gedwongen te veranderen.

Tijdens 1 op 1 coachsessies wordt aan de hand van verkregen informatie en toegepaste technieken de vliegangst weggehaald en kan men ontspannen het vliegtuig instappen en vliegen. Het is van groot belang om tijdens de sessies zorgvuldig te onderzoeken wat de drijfveren zijn voor het behouden van de vliegangst en de redenen van weerstand voor verandering boven water te halen.
Wil jij blijvend van je vliegangst afkomen, dan kun je je aanmelden voor het volgen van de 1 op 1 sessies.
http://ayse-coaching.nl/contact/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *